در جدید ترین دستورات آشپزی شاهد استفاده مخصوص از انواع دانه های روغنی مانند مغز بادام هستیم چرا که مصرف این گونه مواد تاثیرات مثبت زیادی را بر سلامتی دارد.
به جز بر غذا های مدرن در دستور پخت و یا تزئین انواع دسر و خورا ک های ایرانی مغز پسته و بادام به کارگرفته می شود تا علاوه بر زیبایی که می تواند ببخشد کسی که ان را نوش جان می کند از طعم مطبوعش نیز لذت ببرد.
مرصع پلو یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که برای تهیه ان از مغز پسته و بادام استفاده می شود که مغز بادام ان باید حتما پوست کنده و سفید شده باشد که به صورت خلال، پرک و سالم در بازار عرضه می گردد.